Web Analytics Made Easy - Statcounter

دو روز مانده به شانزده آذر و روز دانشجو در بزرگترین دانشگاه شمالغرب کشور قدم زدیم و با دانشجویان این دانشگاه هم صحبت شدیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از آناج، دانشجو یعنی شور و شوق و اشتیاق، این را می‌شود از خنده‌‌ها و صورت‌‌های شادی که در پیاده روهای دانشگاه تبریز راه می‌روند فهمید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شوخی و خنده‌‌هایی که نه دیگر ناپختگی دوران دبیرستان را دارد و نه جایش را به فکرهای عمیق و فلسفی بزرگسالی داده است.

در عصر دو روز مانده به روز دانشگاه تصمیم گرفتم بعد از اتمام یکی از کلاس‌‌هایم به مناسبت این روز با یکی دو نفر از این دانشجویان صحبت کنم. از قرار معلوم هم دانشگاه تبریز دو روز زودتر از موعد مقرر جشن را برگزار کرده است تا تعطیلی روز پنجشنبه سر دانشجویان از جشن را بی‌‌کلاه نگذارد.

ظاهرا جشن دانشجویی به مذاق برخی‌‌ها خوش آمده و هنوز خنده‌‌هایشان سالن را پر کرده بود و برخی‌‌ها هم اشک در چشمانشان جمع شده بود و در سال آخر تحصیلشان سعی می‌کردند بهترین خاطرات را با خود به زادگاهشان ببرند.

در تاریکی‌‌های پایان روز سرد پاییزی در حالیکه صدای اذان مسجد دانشگاه تبریز در فضا پیچیده است با یکی از این دانشجویان شروع به صحبت می‌کنیم تا از حال و هوای روزهای دانشجویی و مشکلات و دغدغه‌‌هایشان بشنویم.

کلثوم اکبری 22 ساله و سال آخر رشته کشاورزی است و از روزهای شیرین دانشجویی می‌گوید:" شاید برای برخی‌‌ها تنها مدت کوتاهی دنیای دانشجویی شیرین باشد اما به نظرم هر چهار سال دوران کارشناسی پر از خاطره‌‌هایی است که دیگر تکرار نمی‌شود و همه کسانی که درسشان را تمام کرده‌‌اند به این حرف اعتقاد دارند."

او در رابطع با امید به آینده و نقشه‌‌های زندگی‌‌اش می‌‌گوید: "این روزها بحث بیکاری است و اینکه دیگر شغلی برای دانشجویان پیدا نمی‌شود اما من معتقدم که برای کسی که علاقمند و پیگیر باشد حتما کار پیدا می‌شود و خودم هم می‌خواهم ادامه تحصیل بدهم و با مدرک بالاتر شغل مناسبی پیدا کنم."

وقتی از این دانشجوی دانشگاه تبریز درباره سیاست و اینکه چقدر مایل است جو دانشگاه سیاسی باشد می‌‌پرسم، با خنده جواب می‌دهد:" حتی در دوران انتخابات هم وارد بحث‌‌های سیاسی نشدم و علاقه‌‌ای به سیاست ندارم اما می‌دانم که این بحث‌‌ها برای خیلی‌‌ها مخصوصا پسرها جذاب است اما خودم سر رشته‌‌ای از سیاست ندارم و در طول دوره دانشجویی هم وارد هیچ گروه و جناحی در دانشگاه نشدم."

به نظر دیر وقت است و با خداحافظی کوتاهی به سراغ نفر بعدی می‌روم تا با او هم صحبت شود علی دانشجوی دکترا است و با انتقاد از وضعیت موجود عنوان می‌‌کند: "هیچ چیز در دانشگاه سرجایش نیست مشکلات برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی زیاد است و همتی هم از سوی وزارت علوم برای رفع این مشکل مشاهده نمی‌‌شود، متاسفانه بودجه دانشگاه تبریز با اینکه نام دانشگاه تراز اول را یدک می‌کشد نیز بسیار کمتر از دیگران دانشگاه‌‌های کلان شهرها است که اینگونه دانشجویان برای کمترین وام و کمک هزینه دچار مشکل می‌شوند."

وی معتقد است همه کسانی که توان دارند می‌خواهند مهاجرت کنند و این مساله هم دلیلی جز این ندارد که امکانات در دانشگاه‌‌های ما وجود ندارد.

این دانشجوی تبریزی تصریح می‌‌کند: "برای یک وام یکی دو میلیونی دانشجوهای دکتری باید خون دل بخورند تا بتوانند آن را دریافت کنند و مبالغ بالا هم که غیر ممکن است در حالیکه همین دانشجویان حتی وقتی به کشورهای شرق آسیا برای ادامه تحصیل یا فرصت مطالعاتی بروند در امکانات رفاهی و بدون دغدغه مالی به تحصیل و کارشان ادامه می‌دهند."

از این دانشجوی دکترا در خصوص فعالیت‌‌های جانبی اعم از فعالیت های سیاسی در دانشگاه می‌پرسیم که در پاسخ اذعان می‌‌دارد: "متاسفانه مطالبه‌‌گری در دانشگاه‌‌های ما بسیار کم است و دانشجو حتی اگر به غذای سلف اعتراض کند بحث سیاسی می‌شود در حالیکه باید محل سیاست دانشگاه باشد نه کوچه و خیابان شاید از این منظر دانشگاه تهران بسیار بهتر از دانشگاه تبریز باشد و فضای نسبتا مناسبی برای مطالبه گری دانشجویان داشته باشد اما در طول ده سالی که اینجا درس خوانده‌‌ام و پیش از آن نیز این فضا را مشاهده نمی‌کنیم در حالیکه دانشگاه تبریز در تاریخ خود همیشه صحنه حضور بسیاری از دانشجویانی بوده که امروز مناصب سیاسی را دارند و فعالیت‌‌های اثرگذار سیاسی را در دانشگاه داشته‌‌اند."

خداحافظی می‌کنم و در تاریکی و سکوت دانشگاه به راهم ادامه می‌دهم. حالا دیگر کلاس‌‌ها تمام شده‌‌اند و اندک دانشجویانی هم که رفت‌وآمد می‌کنند ساکنان خوابگاه هستند که یا خرید به دست به طرف خوابگاه حرکت می‌کنند و یا بدون اینکه مقصدشان را بدانم به تماشای رفت‌ و آمدشان می‌نشینم و در ذهنم به این فکر می‌کنم که فلسفه روز دانشجو که شهادت سه دانشجو در اعتراض به سفر رئیس جمهور وقت آمریکا بوده و یعنی منش ضداستکباری در دانشگاه‌‌های ما جریان دارد؟

دانشجویان ما دغدغه‌‌های سیاسی دارند و یا مشکلات به اندازه‌‌ای آنها را درگیر کرده است که فارغ از توجه به مسائل سیاسی و کشوری تنها در پی گذراندن سال‌های تحصیل و یافتن شغلی هستند؟

بیخیال این فکرها می‌شوم و سعی می‌کنم از فضای زیبای اطرافم لذت ببرم صدای پرندگان در خاموشی شب، چندین دختر پلاستیک خرید به دست، دو پسر جوانی که چیزی در گوشی موبایلشان به یکدیگر نشان می‌دهند و بلند می‌خندند و نگهبانی که جلوی در ایستاده است در پنج ثانیه نگاه و توجهم به دانشگاه از جلوی چشمانم عبور می‌کنند.

شاید لازم است فارغ از هرکلیشه‌‌ای فقط لازم باشد از این دوران لذت برد زیرا بهترین خاطرات جوانی زمانی که توام با دوره دانشجویی باشد بدون شک هیچگاه فراموش نخواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۳۵۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلیس فرانسه با هدف پاکسازی دانشگاه علوم‌سیاسی پاریس از دانشجویان تحصن کننده حامی فلسطین وارد عمل شد

به گزارش صدای ایران از یورونیوز،پلیس کانادا روز پنج‌شنبه ۲ مه ۲۰۲۴ تظاهرکنندگان حامی فلسطین و اسرائیل را در محوطه دانشگاه مک گیل در مونترال جدا کرد.

در پی رد درخواست دانشجویان مبنی بر قطع ارتباط با دانشگاه‌های اسرائیلی مدیریت دانشگاه علوم سیاسی پاریس (سیانس‌پو) از تعطیلی ساختمان اصلی خود در پاریس در روز جمعه ۳ ماه مه (۱۴ اردیبهشت) به دلیل ادامه اعتراضات خبر داد. در کانادا نیز برخی از دانشگاه‌ها شاهد برگزاری تجمعات در حمایت از مردم فلسطینی بودند.

ساعاتی پس از اعلام خبر تعطیلی «سیانس پو» پاریس، نیرو‌های پلیس با هدف پاکسازی محوطه دانشگاه شدند. در ویدیو‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی دانشجویان حامی فلسطین با سر دادن شعار‌های اعتراضی خواستار برقراری عدالت شدند. آنها تکرار می‌کردند: «همینجا می‌مانیم و تکان نمی‌خوریم.»

یوناتان آرفی، رئیس شورای نمانیدگی نهاد‌های یهودی در فرانسه همزمان طی اظهاراتی خواستار توسل به قهوه قهریه برای متفرق کردن این دانشحجویان شد.

در حالیکه اعتراضات دانشجویان علیه اسرائیل وارد دومین هفته خود در فرانسه شده است، امتناع دانشگاه سیانس‌پو از ایجاد کارگروهی برای بررسی روابط با دانشگاه‌های اسرائیلی در نتیجه گردهمایی روز پنج شنبه در دانشگاه سیانس‌پو، برخی از دانشجویان را در سراسر شعب دانشگاه علوم سیاسی فرانسه به ادامه اعتراضات ترغیب کرده است، چرا که آنها عموما خواستار قطع شدن این روابط بر سر جنگ غزه هستند.

مدیریت سیانس پوی پاریس شامگاه پنجشنبه دوم مه از تعطیلی ساختمان‌های اصلی دانشگاه در روز جمعه خبر داد. دلیل اتخاذ این تصمیم رای به اشغال مجدد دانشگاه در مجمع عمومی از سوی دانشجویان طرفدار فلسطین عنوان شده است.

به دلیل تصویب کمیته فلسطینی دانشجویان مبنی بر ادامه اشغال دانشگاه توسط چند صد دانشجو در حمایت از مردم فلسطینی کارمندان این دانشگاه نیز همچنان به دورکاری ادامه خواهند داد.

در همین حال ژان باسر، مدیر موقت دانشگاه سیانس‌پو که امانوئل ماکرون نیز از آن فارغ‌التحصیل شده است، گفت: «سیانس‌پو باید در نظر بگیرد که آیا در مورد مسائل عمده سیاسی باید موضع‌گیری کند یا خیر، و بازنگری در سیاست‌های کلی در دستور کار نیست.»

خواسته‌های دانشجویان فرانسه

در همین باره سخنگوی کمیته فلسطینی دانشجویان این دانشگاه گفت که تاکنون هیچ‌یک از خواسته‌های آنان برآورده نشده است. در میان فهرست مطالبات کمیته، پایان دادن به ارتباط با نهاد‌هایی که «ایدئولوژی‌های صهیونیستی» را دنبال می‌کنند، دیده می‌شود.

دانشگاه سیانس‌پو با دانشگاه بن گوریون، دانشگاه خصوصی رایشمن در منطقه تل آویو و دانشگاه عبری بیت‌المقدس (اورشلیم) برنامه همکاری مشترک دارد.

پیش از این، وزیر آموزش عالی فرانسه نیز از رؤسای دانشگاه‌ها خواسته بود تا در برابر بسیج فزاینده دانشجویانی که خواستار آتش بس در جنگ بین حماس و اسرائیل هستند، «از حداکثر اختیارات خود استفاده کنند.»

بر طبق اعلام کمیته فلسطین دانشگاه سیانس‌پو شش دانشجو برای محکوم کردن همکاری با دانشگاه‌های اسرائیل دست به اعتصاب غذا زده اند.

سایر دانشگاه‌های فرانسه

تنش و درگیری در دانشگاه‌های فرانسه نظیر دانشگاه‌های آن سوی اقیانوس اطلس نزدیک دو هفته است که ادامه دارد. در بعد از ظهر پنج‌شنبه نیز نزدیک به ۳۰۰ دانشجو از دانشگا‌های مختلف در مقابل دانشگاه سوربن گرد هم آمدند و اردویی متشکل از ۲۰ چادر ترتیب دادند. در دوشنبه ۲۹ آوریل پلیس برای متفرق کردن دانشجویان سوربن، مداخله کرده بود.

پردیس دانشگاهی جردن در اکول نرمال سوپریور (ENS) پاریس نیز در روز پنجشنبه توسط دانشجویان مسدود شد.

در شهر لیل واقع در شمال فرانسه، موسسه مطالعات سیاسی بسته شد. همچنین دسترسی به مدرسه عالی روزنامه نگاری (ESJ) نیز مسدود شد. دانشجویان دانشگاه علوم سیاسی شهر گرنوبل نیز اعتراضات خود را به دلیل ارتباط این دانشگاه با دانشگاه بن گوریون اعلام کردند.

ده‌ها نفر در دانشگاه علوم سیاسی لیون در عصر پنجشنبه یک سالن آمفی تئاتر را اشغال کردند. در سنت اتین واقع در جنوب لیون تعداد انگشت شماری از دانشجویان که خواستار آتش بس در غزه بودند، دسترسی به یک سایت دانشگاهی را مسدود کردند.

اعتراضات به دانشگاه‌های کانادا نیز کشیده شد

در کانادا نیز فرانسوا لیگا، بالاترین مقام اجرائی استان کبک روز پنجشنبه هشدار داد که تحصن دانشجویان در دانشگاه مک‌گیل مونترال باید برچیده شود، حال آنکه دانشجویان دیگری نیز در برخی از بزرگترین مراکز آموش عالی کانادا در حمایت از فلسطینیان تجمع برپا کردند.


هر چند که دانشگاه مک گیل درخواست مداخله پلیس برای برچیدن این تجمع را کرده بود، اما نیرو‌های مجری قانون روز پنجشنبه برای پاکسازی محل تحصن دانشجویان وارد عمل نشدند و عصر پنجشنبه در بیانیه‌ای اعلام کردند که صرفا وضعیت را زیر نظر خواهند داشت.

دانشجویان همچنین در مراکز آموزش عالی کانادا از جمله دانشگاه تورنتو، دانشگاه بریتیش کلمبیا و دانشگاه اتاوا نیز دست به تحصن زدند. در دانشگاه تورنتو حدود ۱۰۰ معترض با برپایی ده‌ها چادر در فضای سبز محصور شده دانشگاه تجمع کردند.

تحصن‌کنندگان کانادایی چه خواسته‌ای دارند؟

در بیانیه برگزارکنندگان آمده است که مادامی که این دانشگاه‌ها سرمایه‌گذاری‌های خود را فاش نکند و به سرمایه‌گذاری‌هایی که منجر به بقای «آپارتاید اسرائیل، اشغال و شهرک‌سازی غیرقانونی در سرزمین‌های فلسطینی می‌شود» پایان ندهند و شراکت خود با برخی مؤسسات آکادمیک اسرائیلی را قطع نکند، این تحصن هم ادامه خواهد داشت.

علاوه بر این، روز پنجشنبه یک تظاهرات به طرفداری از اسرائیل نیز در مونترال برگزار شد. در این اعتراضات، پلیس فاصله بین گروه حامیان اسرائیل و گروه حامیان فلسطینیان را حفظ کرد.

برخی از گروه‌های یهودی، حامیان فلسطین را به یهودی‌ستیزی متهم کردند. اما برگزارکنندگان تحصن این اتهام را رد کرده و خاطرنشان کردند که برخی از افرادی که به جمع آنها پیوسته‌اند نیز خود از جوامع یهودی هستند.

دیگر خبرها

  • با نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در استان اردبیل آشنا شوید
  • زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان
  • ممنوعیت استفاده از واژه اسرائیل در رسانه‌های عراق
  • سخنی در باب محتوای «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی/ تحریف تاریخ به شیک ترین شکل ممکن
  • حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند
  • تظاهرات دانشگاهی، مهم‌ترین عنصر تحلیل قدرت آمریکا
  • پلیس فرانسه با هدف پاکسازی دانشگاه علوم‌سیاسی پاریس از دانشجویان تحصن کننده حامی فلسطین وارد عمل شد
  • تعطیلی یک دانشگاه در فرانسه به دلیل اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین
  • آریایی‌ها چه کسانی بودند؟/ نگاهی عمیق به مهاجرت آریایی‌ها به فلات ایران
  • تعطیلی یک دانشگاه در فرانسه بدلیل اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین