Web Analytics Made Easy - Statcounter

اما از کودکی، همیشه بزرگ‌ترها مرا از این خواب شیرین، دور می‌کردند و با این جمله‌ها، مرا به خود می‌آوردند که: «ای بابا... چرا به سقف خیره شدی؟... چرا این‌قدر بی‌برنامه‌ای؟... از علاف‌بودن، چیزی گیرت نمی‌آد... برو سر یه‌کاری...» و خلاصه همیشه از بودن در لحظه‌های شیرین تنهایی و پرواز فکر و خیال، عذاب وجدان می‌گرفتم!

اخیراً پژوهشگران بریتانیایی، آلمانی و ژاپنی بر اساس نتایج یک مطالعه‌ی جدید، دریافته‌اند که اجازه دادن به ذهن برای رها شدن، می‌تواند به افراد در حل مشکلات کمک کند، خلاقیت آن‌ها را افزایش دهد و حتی به آن‌ها کمک کند تا معنای زندگی خود را پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نتایج که پس از انجام مجموعه‌ای از آزمایش‌ها روی بیش از ۲۵۰ داوطلب به‌دست آمد، نشان می‌دهد که مردم همواره این موضوع را که حتی ۲۰ دقیقه غرق شدن در تفکرات خود و فکر کردن درباره‌ی آرزوها چقدر «لذت‌بخش» است، دست‌کم می‌گیرند.

بر اساس نتایج این مطالعه، این‌که به مغزتان اجازه بدهید رها باشد و کمی حال و هوای تازه را تجربه کند، بسیار سرگرم‌کننده‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید.  

«ایا هاناتو» از دانشگاه کیوتو و مسئول این تحقیق می‌گوید: «انسان‌ها توانایی شگفت‌انگیزی برای غوطه‌ور شدن در افکار خود دارند... تحقیق ما نشان داد که افراد در درک این‌که چقدر غرق شدن در تفکرات جذاب است، مشکل دارند.»

این پژوهشگر، حتی ما را از روی‌آوردن به وسایل دیجیتال در اوقات بی‌کاری و فراغت، منع می‌کند و می‌گوید: «این می‌تواند توضیح دهد که چرا مردم به جای این‌که لحظاتی را در زندگی روزمره به تفکر و تخیل بگذارند، ترجیح می‌دهند که خود را با وسایل دیجیتالی مشغول کنند.»

پژوهشگران این آزمایش را چند بار تغییر دادند؛ مثلاً شرکت‌کنندگان را در یک اتاق کنفرانس خالی یا در یک چادر تاریک قرار دادند یا از آن‌ها خواستند که فقط برای سه دقیقه بنشینند. سپس از آن‌ها پرسیدند که چه‌قدر از این تجربه‌ها لذت برده‌اند. در هر آزمایش، شرکت کنندگان در نهایت می‌گفتند که نشستن و استفاده از مغزشان برای تفکر آزاد، بسیار سرگرم‌کننده‌تر از آن چیزی بوده که آن‌ها حدس می‌زدند.

پژوهشگران می‌گویند که یافته‌های آن‌ها به‌ویژه زمانی مهم است که میزان بارِ اطلاعاتی را که روزانه هر فرد دریافت می‌کند، در نظر بگیریم.

«کو مورایاما»، عضو تیم تحقیق از دانشگاه توبینگن آلمان می‌گوید: «افراد در اتوبوس به‌ جای غوطه‌ور شدن در افکار سیال خود، گوشی تلفن خود را چک می‌کنند. زیرا این پیش‌فرض را دارند که فکر کردن کاری خسته کننده است...»

به گفته‌ی پژوهشگران این تحقیق، به نظر می‌رسد که مردم هنوز نمی‌توانند تفکر را به‌عنوان یک کار لذت‌بخش رتبه بندی کنند. آن‌ها قصد دارد در ادامه‌ی این تحقیق، این موضوع را بررسی کنند که چه نوع تمرین‌های فکری برای مردم لذت‌بخش‌ترین و انگیزه‌بخش‌ترین است.

با توجه به ایت پژوهش، از امروز، با خیال راحت، به سقف خیره می‌شوم و از بودن در فکر و خیال، لذت می‌برم!

کد خبر 695002 برچسب‌ها نوجوان اندیشه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نوجوان اندیشه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۶۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان در آمریکا و اروپا بیداری افکار عمومی را رقم زدند

حجت الاسلام «ابوالفضل کوهساریان» در گفت و گو با خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب با اشاره به بیدار شدن وجدان های خفته در کشورهای غربی در پی اعتراضات گسترده دانشجویان به وحشیگری صهیونیست ها در نوار غزه، اظهار کرد: تحصن و اعتراض گسترده دانشجویان دانشگاه های بزرگ غربی در حمایت از مردم مظلوم غزه اتفاق داده تا با فشار به دولت های خود آنها را وادار به اقدام عملی در جهت توقف کشتار و جنایات صهیونیست ها و برقراری آتش بس در فلسطین اشغالی کنند.
 
به گفته وی؛ امروز بیداری و هوشیاری بی سابقه ای در کمک و حمایت از مردم ستمدیده غزه در دانشگاه های کشورهای غربی اتفاق افتاده است، بدین ترتیب دنیا شاهد جنایات، کشتار، فساد و توحش رژیم صهیونیستی علیه کودکان، زنان، بیماران و اماکن درمانی و مسکونی است و همگی خواستار آزادی فلسطین از چنگال خونین رژیم شده اند.
 
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان گلستان با تأکید بر وعده صادق خداوند امروز صبر، ایستادگی و مقاومت مردم قهرمان غزه باعث شده نه تنها ملت های مسلمان؛ بلکه همه انسان های آزادی خواه جهان از خواب غفلت بیدار شوند متعال در آیه 5 سوره مبارکه «قصص» «وَنُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ»(و ما اراده داشتیم که بر آن طایفه ضعیف و ذلیل کرده شده در آن سرزمین منّت گذارده و آنها را پیشوایان (خلق) قرار دهیم و وارث (ملک و جاه فرعونیان) گردانیم)، تصریح کرد: در آینده نه چندان دور وعده صادق خداوند درباره سرنوشت نهایی مردم مظلوم فلسطین و مردم قهرمان غزه تحقق یافته و این مردم با اراده خداوند در برابر ظلم و ستم های صهیونیست ها پیروز و سرافراز خواهند شد.
 
وی افزود: امروز صبر، ایستادگی و مقاومت مردم قهرمان غزه باعث شده نه تنها ملت های مسلمان؛ بلکه همه انسان های آزادی خواه جهان از خواب غفلت بیدار شوند و در برابر جنایات فجیع رژیم غاصب صهیونیستی روزه سکوت خود را بشکنند.
 
به گفته وی؛ اگر چه جنایات رژیم منحوس در نوار غزه با انفعال نهادها و سازمان های بین المللی همراه شده بود؛ ولی سرانجام افکار عمومی جهان بیدار شدند.
 
حجت الاسلام کوهساریان در پایان خاطر نشان کرد: امروز رسانه ها نقش بسیار مهم و بسزایی در رساندن صدای مظلومیت مردم غزه به مردم جهان دارند و فعالان این عرصه با به تصویر کشیدن واقعیت این سرزمین می توانند صهیونیست ها را رسوای عالم کنند.
 
انتهای پیام/
 
 

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • آشپزی در بیل؛ ایده ای خلاقانه برای پخت غذا در فضای باز (فیلم)
  • نگاه خلاقانه در ساخت مستند رادیویی تاثیرگذار است
  • اینجا آمریکاست و آنهایی که در سمت درست تاریخ ایستاده‌اند
  • فرآیند ساخت یک دانخوری خلاقانه برای مرغ‌ها با بطری پلاستیکی (فیلم)
  • مظلومیت حقوق بشر نزد افکار عمومی جهان مشخص شد
  • دانشجویان در آمریکا و اروپا بیداری افکار عمومی را رقم زدند
  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟
  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • شیراز چکیده تمام افکار بزرگان است